Még a héten megnézem neked pontosan.
A neten a BA-sét tudtam megkeresni, valószinű ez lesz a BG is, DE EZT ADDIG AMIG NEM MOND RÁ egy szerelő igent, addig ne próbáld ki, mert én is régen csináltam és nem tudom, hogy a BG-re is igaz-e:
1) Nyissuk fel a motorháztetőt, a bal első toronynál az akkumulátor mellett van egy fedél, amelynek a tetején a DIAGNOSTIC felirat olvasható. Fel kell nyitni.
2) Most a képen látható módon járjunk el. A GND és TEN pontokat egyszerűen egy darab dróttal, vezetékkel, gémkapoccsal kössük össze, míg a FEN és +B pontokra egy sima LED-et kell illeszteni. Nem kell elé ellenállás. Értelemszerűen a +B-re illesszük a LED pozitív ágát. Általában a LED hosszabik lába a pozitív.
3) Most rá kell adni a gyújtást, de nem kell indítani. Visszatérve a csatihoz a már előzőleg illesztett LED-en figyelni kell a villogások számát. A hibát úgy adja tudtodra az ECU, hogy hosszúakat és rövideket villog. Példa: villan egy hosszút, ez lesz a hibakódban az első számjegy az 1-es, majd kb. 1 mp szünet. Ezután villog hét rövidet, ez lesz a hibakódban a második számjegy a 7-es. Tehát az ECU-ban (elektronikus vezérlő egység) tárolt hiba a 17. A hibakód táblázatból rögtön kikereshető a hiba, amely ez esetben a fűtött oxigén (lambda) szonda.
4) A vezérlőegység mind addig villogja a hiba kódo(ka)t, amíg nem törlöd. Ezt úgy teheted meg, hogy leveszed az akkusarut és kb. 10 másodpercig lenyomod a fékpedált. Erre azért van szükség, hogy az esetleges "kóbor áramok" kisüljenek. Ezután az akkusaru mehet vissza és gorulhatsz tovább.
5) A 13-as kód a Nyomás érzékelő