Mazda Fórum

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Mazda 3 1.6i TX  (Megtekintve 16510 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Kicsi79

• Újonc
  • *
Mazda 3 1.6i TX
« Dátum: 2013. Augusztus 10. - 20:33:45 »

Üdvözlet Mindenkinek!
Már 3 hónapja vagyok boldog Mazda tulajdonos, és szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mi a véleményetek arról hogy egy nagyobb kereket tennék fel a kocsimra.
A kerék mérete: 235/40 ZR 18 95Y
Beszéltem már egy szerelővel és azt mondta, hogy a tőcsavarok meghosszabbításával elméletileg megoldható lenne.
Várom véleményeiteket!
Köszönöm előre is!
Üdv.: Kicsi
Naplózva

Gebriel

• Újonc
  • *
    • Az Mazdám oldala.
Re:Mazda 3 1.6i TX
« Válasz #1 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 13:41:34 »

Üdvözlet Mindenkinek!
Már 3 hónapja vagyok boldog Mazda tulajdonos, és szeretnélek megkérdezni titeket, hogy mi a véleményetek arról hogy egy nagyobb kereket tennék fel a kocsimra.
A kerék mérete: 235/40 ZR 18 95Y
Beszéltem már egy szerelővel és azt mondta, hogy a tőcsavarok meghosszabbításával elméletileg megoldható lenne.
Várom véleményeiteket!
Köszönöm előre is!
Üdv.: Kicsi

Szia

Nem kell hozzá a tőcsavart cserélni, de csak akkor válts az 1,6 motornál 18" kerékre ha van pénzed normális igazi könnyű felnit venni , mert 18" kerék átlag alúfelnik elég nehéz ahhoz, hogy a tervezett gumival ami alapból sem váltómérete a 3-as kerékméreteinek, hogy rontson az autó menetdinamikáján és a fogyasztást is növelje minimum 1 literrel is vagy még többel.

Az általad írt gumimérethez amit írsz , hogy szépen álljon a felnin annak minimum 8" szélesnek kell lennie ami még megfelelő ET-vel simán elfér az autó alatt.
A legjobb váltóméret és még nem is feleslegesen széles az a 215/40R18, de max a 225/40r18. A sokkal erősebb RX-8 és 3MPS sincs 235 széles gumi azokon is 215 225 gumik vannak.

Nemrég ismerős 3MPS-énre raktunk fel könnyebb és szélesebb kerekeket, de hátul majd peremezni kell a sárvédőket mert ha hárman ülnek bent és csomag is van beleérnek a kerekek a hátsó sárvédőben.

Az MPS eredeti kerekei az 18"x7" ET52.5 215/45R18 gumival most került fel rá 18"x8,5" ET45 225/40R18" gumival, de mivel kovácsolt a felni ezért a nagyobb méret ellenére is egy kerék gumival közel 1,5 kg könnyebb.

Naplózva

Kicsi79

• Újonc
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 19:49:55 »

Helló!
Köszönöm a gyors válaszod!!! :)
A felni nem alufelni, hanem króm kovácsolt.
Teszek fel képeket és meg tudod nézni hogy milyen.
Nekem első látásra nagyon megtetszett.
Naplózva

Gebriel

• Újonc
  • *
    • Az Mazdám oldala.
« Válasz #3 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 20:39:36 »

Helló!
Köszönöm a gyors válaszod!!! :)
A felni nem alufelni, hanem króm kovácsolt.
Teszek fel képeket és meg tudod nézni hogy milyen.
Nekem első látásra nagyon megtetszett.

Bocsi de ez a felni is alufelni csak krómozva van és nem kovácsolt ahhoz túl nehéz. Nagy átlagban 10kg írnak  18" méretben a különböző kinti oldalakon.A fentebb általam belinkelt képen az arany felni 8.3kg és az még nem tartozik a komolyabb kovácsolt felnik közé, vannak még ennél is könnyebb felnik.

Nem mondanám csúnyának de szerintem kormozva nem annyira japán autóra való a felni stílusa, inkább valami amerikai verdán tudnám elképzelni.
Naplózva

Kicsi79

• Újonc
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 20:48:38 »

Őszintén megmondom neked, amikor odatettem a kocsi mellé akkor nagyon feldobta és kiemelte az autót.
Nem mondanám egyébként nehéz keréknek.
Holnap amúgy is viszem a szerelőhöz, mert lengéscsillapítót kell rajta cserélni, és akkor majd mindent megbeszélek vele.
Mondom majd neki amit javasoltál.
Naplózva

Gebriel

• Újonc
  • *
    • Az Mazdám oldala.
« Válasz #5 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 21:00:19 »

Őszintén megmondom neked, amikor odatettem a kocsi mellé akkor nagyon feldobta és kiemelte az autót.
Nem mondanám egyébként nehéz keréknek.
Holnap amúgy is viszem a szerelőhöz, mert lengéscsillapítót kell rajta cserélni, és akkor majd mindent megbeszélek vele.
Mondom majd neki amit javasoltál.

Kicsi viccelődés azért emelte ki mert nagyobb az átmérője mint az eredeti 3-as kerekeké ezért magasabb lesz tőle az autó.  ;D  ;D  ;D

Amúgy a nehéz kerék és a nem megfelelően megválasztott szélességű és ET számú felni sokkal nagyobb terhelést ad a futóműnek. A szélesség és az Et a kerékcsapágynak a nehézség a lengéscsillapítónak főleg.

Amúgy rengetek kerék és Mazda járt a kezem alatt mivel 12 éve Mazda szerelő vagyok és én már a második Mazdámat építgetem szépítgetem az elsőnél ott végigjártam a felni dolgot és tapasztalatok lettek bőven, mert ott a 13" kerék helyett volt előbb 15" alukerék majd 16" és végül 17" ami már kovácsolt lett , mert alap alufelni már sok lett volna az 1.5i 89Le motornak.
ott pl előtte a 16"x7" olasz felnim 205/45R16 gumikkal volt 17.5 kg míg utána a 17"x7.5" 205/40!17 meg 16Kg.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Augusztus 11. - 21:06:02 írta Gebriel »
Naplózva

Kicsi79

• Újonc
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 21:34:58 »

Akkor ezek szerint nem ajánlod ezeket a kereket hogy feltegyem az autómra???
Naplózva

MazdaÁsz

• Újonc
  • *
« Válasz #7 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 21:50:05 »

Hi!

Gebrielnek a tapasztalatai mellett voksolok én is.
Lehet, hogy jól mutatnak, de ha fenn lesznek, akkor a nagyobb kerekek miatt az autó egyes részei bele fognak érni.
A fogyasztás is emelkedhet.
A gyorsulás érzet is változhat.
A menettulajdonságok is változnak (pl az eredeti felszereltséghez képest egy öblösre kijárt úton nehezebben irányitható az autó, azaz a kormánnyal többet kell navigálni, ezzel kényelmetlenné váló vezetés mellett). Azt szoktuk mondani, hogy, ha oda tologatod, az autót, ahol fesziteni akarsz vele, akkor jó design lesz.
Érdemesebb a 3-asokon megszokott kerekek közül választani.
Naplózva

Gebriel

• Újonc
  • *
    • Az Mazdám oldala.
« Válasz #8 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 22:20:28 »

Akkor ezek szerint nem ajánlod ezeket a kereket hogy feltegyem az autómra???

1.6-os motor mellé én nem javasolnám több a hátránya mint az előnye. Az előnye számodra csak annyi, hogy tetszik , de egyéb más dolog meg a kis motor miatt hátrány lesz csak számodra.

Ha 2.0-es vagy MPS-ed lenne akkor a fogyasztásban és menetdinamikában annyira nagy eltérés nem lenne.
Naplózva

Kicsi79

• Újonc
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2013. Augusztus 11. - 22:49:01 »

Köszönöm mindkettőtöknek hogy segítettetek.
Holnap a szerelővel megbeszélem hogy mi is legyen.
Lehet hogy akkor valami hasonló kerekeket nézek magamnak, de olyanokat ami nem okoz kárt és nem lesz hátránya semmiben.
Naplózva

Kicsi79

• Újonc
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2013. Augusztus 14. - 00:29:32 »

Sziasztok!!
Sikeresen elkészült a kocsim.
Ahogy ígértem, megbeszéltem a szerelővel és ő is belátta hogy nem való az autóra az a kerék amit nektek is mutattam.
Sikerül másikat vásárolnom amit most megmutatok nektek!!
Naplózva

Kicsi79

• Újonc
  • *
« Válasz #11 Dátum: 2013. Augusztus 14. - 00:31:50 »

Tettem fel még képeket a fotók menüpontba is!!
Naplózva

Gebriel

• Újonc
  • *
    • Az Mazdám oldala.
« Válasz #12 Dátum: 2013. Augusztus 14. - 18:01:46 »

Sziasztok!!
Sikeresen elkészült a kocsim.
Ahogy ígértem, megbeszéltem a szerelővel és ő is belátta hogy nem való az autóra az a kerék amit nektek is mutattam.
Sikerül másikat vásárolnom amit most megmutatok nektek!!

Jól néz ki , egyszerű szolid.  :)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Augusztus 22. - 14:32:05 írta Mazda323E5GT »
Naplózva

zema91

• Újonc
  • *
« Válasz #13 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 21:47:30 »

Sziasztok!
Gebriel vagy bárki abban tudna segíteni, hogy 2005-ös 1.6-os diesel Mazda 3-hoz utólag tempomatot, hogy lehet megoldani?
Várom a válaszokat. Eddig nem tudott senki se megoldást csak a márkaszervízt aranyáron. :-\
Naplózva

Gebriel

• Újonc
  • *
    • Az Mazdám oldala.
« Válasz #14 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 22:08:15 »

Sziasztok!
Gebriel vagy bárki abban tudna segíteni, hogy 2005-ös 1.6-os diesel Mazda 3-hoz utólag tempomatot, hogy lehet megoldani?
Várom a válaszokat. Eddig nem tudott senki se megoldást csak a márkaszervízt aranyáron. :-\

Szia

Pontosan a kormány kapcsolón kívül nem tudom kell-e valami hozzá esetleg beszerelni, de a szoftverhez hozzá kell valamilyen szinten nyúlni. Két 3MPS ismerős tempomatoztata utólag az autóját mindketten a békéscsabai szervizesekkel csináltatták meg.
Naplózva