Mazda Fórum

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Közponi zár  (Megtekintve 2864 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Szepi

• Újonc
  • *
Közponi zár
« Dátum: 2016. Július 03. - 09:11:04 »

Sziasztok!
Szeretnék segitséget kérni, nem tudom mennyire egyedi az eset, 2004-es 6 -om van, a vezetôoldali ajtót nem mindig nyitja-zárja a távirányitó ,szóval megbizhatatlan.Kulcsal semmi gond,rendesen nyit és zár. Ha valaki tudja esetleg mi ez az alkatrész, hogy néz ki, Hol található pontosan, nagyon örülnék a segitségnek.
Köszönöm
P.
Naplózva

Dzsingi

• Újonc
  • *
Re:Közponi zár
« Válasz #1 Dátum: 2016. Július 03. - 11:12:37 »

Szia!

Ha márkaszerviz nélkül szeretnél eljárni, akkor az alábbiakat javasolom.
A Mazda 6-os zárszerkezetét nem ismerem, de a legtöbb Mazdás szerkezetben amit láttam a centrálzár motorja is helyet kapott.
A fórum bontó menüjében hívj fel párat (pl Mazda Alkatrész Hungary Kft.) és kérdezd meg őket biztos (alkatrészben is) segíteni fognak. Így nem kell neked, vagy esetleg a szerelődnek lebontani és ellenőrizni a működést.

Egyébként elsőre meg kellene hallgatnod, hogy egyáltalán mozdul-e a központi zár motorja abban az ajtóban.
Ha hallasz hangot és mégsem nyílik, akkor is sok eset lehet pl szerkezeti kopás, esetleg egy rögzítő fül nincs a helyén.
Ha nem hallasz hangot, de amikor jól működik akkor hallod, akkor valószínű egy bontott zárral megoldódik a hibád.

Persze az is jó infó lenne, hogy volt-e már megbontva ez az ajtó, vagy esetleg a zár környékén bármi javítás történt-e korábban.

Üdv: Dzsingi
Naplózva

Szepi

• Újonc
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2016. Július 03. - 20:08:48 »

Köszi Dzsingi az infót,
Még nem volt megbontva a kárpit,azt néztem már.Arra is gondoltam lehet csak kontakt hibás,hogy néha megy,néha nem. Nem tudom, lehet igy is rossz a motor?
Szétszedem, aztán meglátjuk.
Üdv
P

Naplózva

nagy.g444

• Újonc
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2016. Július 16. - 09:29:46 »

Szia.
Nekem a tegnapi nap folyamán csinálták meg a bal első ajtót. Nekem beragadt, sehogy nem tudtam kinyitni. Figyeltem, hogy hogyan áll össze a zár es a központi modul. Ha tudsz, bontótol vegyél zárat modullal, kb 10e Ft. A csere azert szerintem nem a legkönnyebb, de nem lehetetlen. Ha gondolod, megadom a számát a szerelőnek, akinél én voltam Csömörön, nagyon régóta Mazda szerelő, es az egesz mutatványért kért 7000 Ft-ot.
Naplózva

Szepi

• Újonc
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2016. November 12. - 16:58:48 »

Helló Nagy g444!
Még a közponi záram nem oldódott meg, az alkatrészt beszereztem,Mar csak cserélni kellene, a szerelöd számát Nagyon megköszönném .
Köszönöm
Üdv P.
Naplózva