Mazda Fórum

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Premacy indítási probléma  (Megtekintve 10098 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Gabo123

• Újonc
  • *
Premacy indítási probléma
« Dátum: 2015. Június 17. - 23:08:01 »

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni a következő problémám megoldásához: Van egy 2002-es Mazda Premacym 2.0 DiTD RF4F motorkóddal. A motor egyik napról a másikra sem hidegen sem melegen nem indul el , de ha betoljuk vagy egy kis féktisztítót befecskendezek, azonnal indul és minden probléma nélkül közlekedek vele addig amíg le nem állítom.  Ha valaki tud, kérem segítsen!Köszönettel !
Naplózva

Dzsingi

• Újonc
  • *
Re:Premacy indítási probléma
« Válasz #1 Dátum: 2015. Június 18. - 05:52:11 »

Szia!

Megírom üzenetben!

Üdv: Dzsingi
Naplózva

gyuri.d

• Újonc
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2015. Július 15. - 11:51:26 »

A porlasztókat ellenőriztesd. 
Naplózva

norbica

• Újonc
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2016. November 26. - 12:30:54 »

Sziasztok!
Adott egy Mazda Premacy 2.0 DiTD 2003-as. A reggeli első indításnál (5 fok alatt) kéreti magát a kicsike, nehezen indul. Hősugárzóval megmelegítem a motort kb 1 percig és pöccre indul. Ha beindult még a Jóisten sem állítja meg, csak, ha nap közben is huzamosabb ideig áll kb 5 fok alatt.
Vétel után olaj, olajszűrő, levegőszűrő, akumlátor, gázolajszűrő, izzítógyertyák cserélve.
Válaszokat köszönöm!
Naplózva

ujvavik

• Újonc
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2017. Szeptember 19. - 18:59:50 »

Sziasztok!

Megosztanátok velem, milyen megoldás hozott nektek sikeres javítást?

Üdv
V
Naplózva

Vargasanyi79

• Újonc
  • *
« Válasz #5 Dátum: 2018. Július 08. - 11:58:19 »

Sziasztok nekem is ez a problèmám. Tudtok segíteni?
Naplózva

Lacc08

• Újonc
  • *
« Válasz #6 Dátum: 2018. Október 05. - 14:54:33 »

Sziasztok én is ezzel küzdök esetleg tudja valaki a megoldást?
Naplózva

SzolnokiG

• Újonc
  • *
  • Nős
« Válasz #7 Dátum: 2020. November 10. - 22:37:39 »

Drága kedves Mazdások!
Friss belépőként, bele is csöppentem most kapott mazda Premcy DITD-m eddig nem ismert hibáiba. Nehezen indul. Mint ebben a témában, az itt jelenlevőknek. Nem láttam hogy bárkinek is bárki megválaszolta volna a hiba javításának, mivoltjának, diagnózisának megfelelő elhárítására tett javaslatát. Ahogy azt sem hogy egyáltalán sikerült volna ez bárkinek is.

Hiba leírása:
Nem indul hidegben, de ha beindult és leállítom ugyan úgy nem indul el azonnal pöccre. Azonban ha be van melegedve a motor, akkor pöccre indul, mind addig amíg egy hosszabb leállásnál, vissza nem hül annyira ahol már nem indítható.
Hideg (18°C alatt) motor esetén.
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani -> izzítószál világít (hidegben max 3-4 sec) -> indítok de semmi
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani -> izzítószál világít (hidegben max 3-4 sec) -> kb 13 sec elteltével hallok egy relét lekattanni -> indítok de hiába
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani -> izzítószál világít (hidegben max 3-4 sec) -> kb 13 sec eltellik a relé lekattan és még várok kb 5-8 min-t -> indítok és indul.

Meleg motornál (20°C felett)
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani majd azonnal le is kattanni -> izzítószál világít (max 1-1,5 sec) -> indítok és röff megy.
Köztes átmeneti félig meleg félig hidegebb motornál (17°C-20°C)
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani majd lekattanni -> izzítószál világít ( max 1-2 sec) -> indítok és vagy indul vagy nem ilyenkor még egyszer vagy kétszer ugyan ez és indul.

Izzító gyertyák rendben - TCV(vagy CTV) előnyomst szabályozó szelep cserélve mert át eresztett - Denso adagoló mechanikai része javítva - gázolajszűrő cserélve - izzitási feszültség rendben (szerelő szerint - egyenként mérte ki)

Miért nem indul pöcc röff az állítólag gyors izzítású dizel csoda motor.
Hibakódról nem tudok, csak az utasoldali súlyérzékelő van ki amit cserélek, ha megjavul az indítási hiba.

Nagyon nagyon várom a megfejtést, nagyon tetszik ez a kis q_a csak most ezen hiba miatt szomorú vagyok.
Remélem tudtok segíteni!
Naplózva
Sz.Gábor:)

SzolnokiG

• Újonc
  • *
  • Nős
« Válasz #8 Dátum: 2020. November 15. - 09:15:52 »

Üdvözletem minden Premacy 2.0 DiTD tulajnak. Mivel sokat olvastam, sok oldalt és segítőnek ígérkező adagoló javítós céget felhívtam, leveleztem velük, úgy gondoltam megosztom veletek azt a blogot amibe beleakadtam mindeközben.
A blog részletesen leír elég sok mindent. Itt legtöbbeteket az adagoló vog érdekelni, ezért az ott található bejegyzéseket ajánlom mindenkinek. plussz itt van egy két mazda-auto.hu-s válasz az indulási problémára.
Az ajánlott Blog:       https://neviatdi.blog.hu/       másold be ha nem megy másképp.

A problémáról egy rég feltett kérdés és a rá adott válasz a mazda-auto-tól
Sziasztok
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy 323-as DITD 66kw-os mazdám
és hidegen (kb +18 fok alatt) nem akar elindulni, csak a sokadik indításra.
Hiába izzítózok többet .Ha el is indul 2-3 perc után lefullad. Melegen
viszont pöccre indul.(elég ha a napon hagyom)  Ezt csinálta télen is,de
akkor csak 0 fok alatt.
Elvittem már autószerelőkhöz, adagolóshoz, márkaszervizbe az izzításra azt
mondták, hogy jó a porlasztókat és az üzemanyag ellátást is nézték az
adagolóig az is jó.
Az "adagolós" szerint nem valószínű, hogy az adagolóval van a probléma
inkább elektronika, de ha szeretném jó pénzért felújítják.
Az lenne a kérdésem, szerintetek mégis mit érdemes ilyen
esetben tenni?
A válaszokat előre is köszönöm
Üdv: Rics
-
mazda-auto.hu | 2013-09-13 09:32 Rics részére
Lehetséges például, ha minden más jó, hogy valamelyik hőmérséklet szenzor
rossz, így az "autó" nem tudja, hogy hideg a motor.

Lehet látni a mazda mennyire törte magát a probléma megoldásán, lehet csak az igazi Mazdás szakértelem hiányzik....
« Utoljára szerkesztve: 2020. November 15. - 12:28:46 írta SzolnokiG »
Naplózva
Sz.Gábor:)

Mihály István

• Újonc
  • *
« Válasz #9 Dátum: 2021. Június 03. - 15:35:51 »

Drága kedves Mazdások!
Friss belépőként, bele is csöppentem most kapott mazda Premcy DITD-m eddig nem ismert hibáiba. Nehezen indul. Mint ebben a témában, az itt jelenlevőknek. Nem láttam hogy bárkinek is bárki megválaszolta volna a hiba javításának, mivoltjának, diagnózisának megfelelő elhárítására tett javaslatát. Ahogy azt sem hogy egyáltalán sikerült volna ez bárkinek is.

Hiba leírása:
Nem indul hidegben, de ha beindult és leállítom ugyan úgy nem indul el azonnal pöccre. Azonban ha be van melegedve a motor, akkor pöccre indul, mind addig amíg egy hosszabb leállásnál, vissza nem hül annyira ahol már nem indítható.
Hideg (18°C alatt) motor esetén.
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani -> izzítószál világít (hidegben max 3-4 sec) -> indítok de semmi
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani -> izzítószál világít (hidegben max 3-4 sec) -> kb 13 sec elteltével hallok egy relét lekattanni -> indítok de hiába
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani -> izzítószál világít (hidegben max 3-4 sec) -> kb 13 sec eltellik a relé lekattan és még várok kb 5-8 min-t -> indítok és indul.

Meleg motornál (20°C felett)
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani majd azonnal le is kattanni -> izzítószál világít (max 1-1,5 sec) -> indítok és röff megy.
Köztes átmeneti félig meleg félig hidegebb motornál (17°C-20°C)
Gyújtásd ráadom - relét hallom bekattani majd lekattanni -> izzítószál világít ( max 1-2 sec) -> indítok és vagy indul vagy nem ilyenkor még egyszer vagy kétszer ugyan ez és indul.

Izzító gyertyák rendben - TCV(vagy CTV) előnyomst szabályozó szelep cserélve mert át eresztett - Denso adagoló mechanikai része javítva - gázolajszűrő cserélve - izzitási feszültség rendben (szerelő szerint - egyenként mérte ki)

Miért nem indul pöcc röff az állítólag gyors izzítású dizel csoda motor.
Hibakódról nem tudok, csak az utasoldali súlyérzékelő van ki amit cserélek, ha megjavul az indítási hiba.

Nagyon nagyon várom a megfejtést, nagyon tetszik ez a kis q_a csak most ezen hiba miatt szomorú vagyok.
Remélem tudtok segíteni!

Sziasztok. Rájöttek a megfejtésre? Nekem is ugyan ez a problémám :/
Naplózva

Veres Béla

• Újonc
  • *
« Válasz #10 Dátum: 2021. Július 11. - 21:26:45 »

Sziasztok!
2005-ös dízel Premacym csak úgy indul, ha a motorháztetőt felnyitva a nappal süttetem a motorteret tartós napsütés esetében kb fél órát. Utána pöccre indul és közlekedek vele egész nap. Leállítom, indítom, hiba nélkül működik. Csak a reggeli első indítás ilyen trükkös. Tehát valaminek melegednie kell az indításhoz ... de minek?? Ez a nagy kérdés! Izzító gyertyák jók, adagoló rendben, üz.anyag ellátási rendszer rendben. Autószerelő átnézte, nem tudott segíteni, elküldött autóvillamosságihoz, ő kiolvasta a hibakódokat: P0850 (TR érzékelő áramkör tartományban hiba), P1298 (az injektor meghajtó modul meghibásodása), P1392 (GPC nagy bemenet (1. bank) ... nem tudják ezek alapján megállapítani a bajt ... Logikus, hogy valaminek tágulnia kell a nap melege által a motortérben, de minek? Vagy valami más lehet a hiba? Tud valaki segíteni, mielőtt betolnám a szakszervízbe aranyáron? ... Köszönöm előre is!

Naplózva