Mazda Fórum

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Részletes kereső  

Szerző Téma: Fényszóró bura beázás  (Megtekintve 9894 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

gekiss

• Újonc
  • *
Fényszóró bura beázás
« Dátum: 2015. Március 01. - 14:02:25 »

Sziasztok!

Tavaly október óta vagyok egy 2007-es évjáratú, 1.2-es benzines Mazda 2 boldog tulajdonosa. Nagyon szuper autó, élmény vezetni. Igaz, nem járok vele sokat, de amikor menni kellett, egyszer sem hagyott cserben.

Összesen 2 problémám van a kocsival, ezek kapcsán szeretnék tőletek tanácsot kérni:
  • Indításnál kb. 5-ből 1-szer nehézkesen indul, illetve néha le is fullad (csak indítózáskor, menet közben soha). Márkaszervíz megnézte decemberben, akksit, önindítót, komputervezérlést nézték, egyikkel se volt probléma (a komputernél volt 2 csúnyán korrodált érintkező, amit ott a szemem előtt szépen letisztogattak, de ez sajnos nem oldotta meg a problémát). A szerelő szerint a benzinsűrűséggel lehet a gond, megbeszéltük, hogy következő alkalommal azt is megvizsgálják. Hideg/meleg indításnál egyaránt előjön. Per pillanat nem annyira kritikus hiba, egy sikertelen indítózás után a következőnél már gond nélkül elindul a motor, de ha van bármi tippetek, szívesen veszem.
  • A bal hátsó, helyzetjelzőt és irányjelzőt védő fényszóró bura esősebb/párásabb időjárásnál pillanatok alatt beázik, kb. 2 cm magasan áll benne a víz most is és belülről párásodik. Még messze van az izzóktól, de félek, hogy esetleg zárlatot okozhat. Lehet ezt házilag orvosolni (gányolás nélkül) vagy hagyjam inkább a szervízre?

Köszi előre is a válaszokat!

Üdv:
Gergő
Naplózva

Adri2es

• Újonc
  • *
Re:Fényszóró bura beázás
« Válasz #1 Dátum: 2015. Március 01. - 14:44:52 »

Szia!

Nekem pályán, emelkedőnek csörgött a motor, de mióta mindig ML 100-as benzint tankolok azóta nincs ilyen.
Mástól is hallottam, hogy a benzinnel volt gondja.

A lámpával kapcsolatban pedig nem volt bajom, de édesapám autóján, mely már nem garis, úgy javították az ilyen hibát, hogy az égőnél átnézték a lehetséges beázási helyeket és új tapadó gumit tettek fel. Neki az égő körül van egy gumi rész.
Mondjuk az enyémet még nem néztem, így nem is tudom, hogy néz ki.

Adri
Naplózva

gekiss

• Újonc
  • *
« Válasz #2 Dátum: 2015. Március 01. - 15:40:20 »

Szia Adri!

Köszi a választ! Nem kizárt, hogy maga az üzemanyag lesz a ludas, eddig sima 95-öst tankoltam bele, többnyire Lukoilnál, illetve pár alkalommal MOL kúton (nem köteleztem el magam egyik kút iránt sem, pusztán így hozta a szükség). Következő tankolásnál megpróbálkozom adalékos benzinnel, bár őszintén szólva, nem igazán vagyok szakértője a témának (nem vagyok egy fanatikus autórajongó). Hol lehet ML100-ast tankolni? Privátban is elküldheted, ha nem akarsz reklámot csinálni. :)

Az izzókat ma néztem meg közelebbről, egy műanyag lemezt kellett csak lecsavarozni a csomagtér oldalán, és máris hozzáférhetők. Úgy láttam, nincs gumiharang, csak el kell forgatni az izzókat a foglalattal együtt és kijönnek a helyükről (nem szedtem ki, csak a kézikönyvben néztem, hogy így kell csinálni). Néztem, hogy van-e valami nedvesség a környéken, de nem találtam semmit, így elég valószínű, hogy egész egyszerűen a bura szélénél valahol megsérült a tömítés, és ott folyik be a víz. Nem értek hozzá, de gondolom szimpla szilikonos ragasztóval lehetne ezt korrigálni, bár még azt sem tudom, hogy egyáltalán mi tartja a helyén a burát (csavarokat nem láttam sehol).

Üdv:
Gergő
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 01. - 15:52:20 írta gekiss »
Naplózva

MazdaÁsz

• Újonc
  • *
« Válasz #3 Dátum: 2015. Március 01. - 20:53:07 »

Szia!

Azt kellene még tudni, hogy mikor párásodik, illetve áll meg benne a víz.
Pl. amikor kijössz egy mosóból?
Amúgy szerintem a 2-esen is kellene lenni egy szigetelő/fedő guminak.

Üdv: M.Ász
Naplózva

gekiss

• Újonc
  • *
« Válasz #4 Dátum: 2015. Március 02. - 09:25:24 »

Azt kellene még tudni, hogy mikor párásodik, illetve áll meg benne a víz.
Pl. amikor kijössz egy mosóból?

Ahogy írtam, most is áll benne a víz, semmi extra körülmény nem kell hozzá csak annyi, hogy esős, párás időjárás legyen. Nem garázsban tartom (sajnos nincs rá lehetőség a jelenlegi lakhelyemen), így hosszabb esőzések után simán felgyülemlik a víz a bura aljában. Ha le akarnám szerelni, hogyan álljak neki? Van valami spéci technikája vagy csak szimplán le kell pattintani?
Naplózva